dimecres, 12 de desembre del 2012

Ja tenim nom!!!

Definició del nom del Club de Ciència!

Enprimer lloc, s'ha definit el nom final del Club de Ciència. S'ha determinat, després de l'empat entre les propostes de la setmana passada, que aquest sigui:


Club de Ciència "EUREKA" - Argentona

Posteriorment, cada grup s'ha posat a treballar i s'ha fet el seguiment personalitzat, amb els següents continguts:
  • Cor: s'ha fet un gir una mica més mèdic al treball. Es faran diferents proves sobre "pacients" voluntaris de diferents edats sobrte la determinació de diferents paràmetres que permeten conèixer la salut coronària, com són la potència cardíaca (PC) o l'índex cardíac (IC). També es farà una modelització de la pressió sanguínia i cerebral que podria tenir una persona en diferents planetes del Sistema Solar tenint en compte l'efecte de la gravetat. Finalment, es determinarà l'Índex Braç/Turmell (IBT) com un indicador de l'existència de possibles malalties coronàries perifèriques (varius...).
  • Dermatologia: avui s'ha treballat principalment el bloc.
  • Celíacs: s'ha portat una mostra de gluten pur de blat i s'ha fet el seu anàlisi organolèptic. D'altra banda, també s'ha comentat la possibilitat d'adquirir un test d'anàlisi de gluten i s'està esperant pressupost de la despesa que originaria.
  • Ceguera: s'ha seguit amb el muntatge de la maqueta de l'ull. També s'ha comentat la possibilitat de complementar els diferents experiments de "Cec per un dia" amb la realització d'una prova que barreja l'anàlisi de la importància de la vista a l'ésser humà amb els reflexos, basant-se en l'esport del futbol per a cecs.
  • Acústica: s'han passat les dades obtingudes en l'experiment de la capacitat de molèstia que pot ocasionar un soroll segons la seva potència i la distància en què s'escolta.
  • Astronomia: s'ha muntat la vareta vertical que permetrà mesurar les diferents altures d'on cauran les boles que representen els meteorits sobre la superfície preparada la setmana passada.
La darrera sessió de l'any, que tindrà lloc la propera setmana, es podrà allargar fins les 19 h, moment en que tindrà lloc la sessió de valoració amb els pares i la representació de l'AMPA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada